Recipe for happiness



Everybody needs a carrot to go one step beyond

Doesn't matter if you eat it or not. As long as the eyes are focused on the carrot, you may go one step forward. And that's always enough!

This is a blog, about all the small pleasures in life.. and the greatest of all; Food!

Interesting recipes from Greece and all over the world, amazing deco ideas, inspiring art, fabulous trends, cute handmade stuff, dreamy destinations, a clever line, a funny thought...

Anything that makes me go... wow! and makes me smile, can be... my carrot.

After all, happiness is a piece of cake!
A carrot cake!

Take a bite!

Thursday, May 15, 2014

To πορτοκαλί σπίτι -- The dream house

Προσωπικά σιχαίνομαι το πορτοκαλί, σομόν, ροζουλι, ωχροκιτρινο χρώμα στο εξωτερικό ένος σπιτιού. Ίσως, γιατί έχει γεμίσει ο τόπος πολυκατοικίες  ''τούρτες'', που κάποιος σκέφτηκε οτι είναι και πολύ ωραίο να βάψεις την πολυκατοικία σομόν και ζήλεψαν κι άλλοι με το ίδιο γούστο. Έχω ζήσει κιόλας σε τέτοια πολυκατοικία γιατί και να θες, όλες μετά το ΄98 είναι copy paste. Δε σου αφήνουν περιθώρια για αισθητική.
Στην προκειμένη περίπτωση βέβαια, πρόκειται για μονοκατοικία. Και πορτοκαλοτερακότα χρώμα, που θυμίζει σκουριά. Και είναι συνδιασμένο με το καταλανικό πράσινο και το αποτέλεσμα φέρνει λίγο πίνακα της Φρίντα Κάλο. Άσε που το εσωτερικό του σπιτιού είναι γουάου, όπως συνήθως είναι γουάου όλες οι μονοκατοικίες. Το θέμα είναι, θα επιλέγατε να ζήσετε σε μια μονοκατοικία στην Αθήνα; Και δεν εννοώ μια αντίστοιχης αισθητικής.
Ας υποθέσουμε όμως οτι ειναι μια μονοκατοικία της προκοπής. Και έχετε την δυνατότητα να την διαμορφώσετε και να την διακοσμήσετε όπως θέλετε. Θα νιώθατε ασφαλείς, στην Αθήνα, να ζήσετε σε μονοκατοικία; Σίγουρα οι κλέφτες, αν είναι επαγγελματίες, μπορούν να σε βρουν και στον 5ο όροφο μιας πολυκατοικίας. Και συνήθως οι γείτονες που έχεις το πολύ πολύ μια καλημέρα, δε θα ρισκάρουν να επέμβουν αν χρειαστεί. Άρα, η αίσθηση αυτή της ασφάλειας σε μια πολυκατοικία, μάλλον είναι αίσθηση. Μέχρι να μου απαντήσετε μπορείτε να χαζέψετε αυτήν την μονοκατοικία στο Maresme της Ισπανίας.

An outstanding house in Maresme, Spain, with lots of French antiques and many hand painted furnitures, full of cute details.






by El Mueble
via nicety deco

10 comments:

  1. Τέλειο! Το σπίτι των ονείρων μου (στο μυαλό μου προς το παρόν) πάντα είχε από έξω αυτό το εξωτικό χρώμα. Το οποίο χρώμα ουδεμία σχέση έχει με τον τρόπο που το χρησιμοποιούν οι κακόγουστοι εργολάβοι σε πολυκατοικίες. Όπως είπα και σε ένα αλλο μπλογκ διακόσμησης σε συζήτηση για το ξύλο wenge, είναι πως και πού το χρησιμοποιείς....Όπως και το ξανθό στο μαλλί :-)

    Despoina Kosta.

    ReplyDelete
  2. Πολύ ωραίο σπίτι! Ζεστό και φιλικό. Ιδανική κατοικία!
    Καλή σου ημέρα.

    ReplyDelete
  3. Θελω για παντα να μεινω στην αυλη αυτου του σπιτιου και να το χαζευω.
    ΔΥΝΑΤΟ!!!!!

    ReplyDelete
  4. κ εγω απεχθανομαι το πορτοκαλι σαν χρωμα αλλα αν μ εδιναν αυτο τ σπιτι θ εκανα μια εξαιρεση. οσο αναφορα τ ερωτημα που εθεσες σαν παιδι τ επαρχιας δεν μπορω πια να μενω σε πολυκατοικιες μιας κ πλεον ο κηπος μ ειναι απαραιτητος στην ζωη μου! παραλληλα ομως φοβαμαι κ πολυ τ οσα ειπες για τις μονοκατοικιες στην αθηνα, κ δεν θα μπορουσα να μεινω στην πρωτεουσα.αρα μαλλον τα θελω ολα κ επιλεγω επαρχια κ μονοκατοικια

    ReplyDelete
  5. Λατρεύω το πορτοκαλί χρώμα και τούτο το σπίτι έχει το ΤΕΛΕΙΟ πορτοκαλί! Όνειρο!!

    ReplyDelete
  6. Πάρα πολύ ωραίο σπίτι... Προσωπικά θα έμενα σε μονοκατοικία στην Αθήνα, έχω ζήσει σε μονοκατοικία και έχω τις καλύτερες αναμνήσεις. Δυστυχώς όμως όσοι έχουν τέτοια κατοικία και την νοικιάζουν, βάζουν ενοίκια απαγορευτικά για τους περισσότερους.

    ReplyDelete
  7. Απίστευτο σπίτι! Πολύ όμορφη διακόσμησης και τα απλά ξύλινα έπιπλα μου αρέσουν πάρα πολύ! Όσο για το χρώμα μα είναι συγκλονιστικό! Καλημέρα!

    ReplyDelete
  8. Θέλω τη δεύτερη φωτογραφία σαν θέα στο σπίτι μου! Που τέτοια τύχη!

    ReplyDelete
  9. Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Ο ....

    ReplyDelete
  10. Γουάου...μέσα κι έξω.
    ΦΟβερό σπίτι.

    Μ αρέσουν πολύ οι μονοκατοικίες. Βασικά θέλω να έχω κήπο, δεν με ενδιαφέρουν πόσα τετραγωνικά θα είναι το σπίτι. Ας είναι και 70, αρκεί να έχει κήπο. Ζηλεύω κάποιες μονοκατοικίες στην Αθήνα.Ως παιδί πολυκατοικίας θα ήθελα πάρα πολύ να ζω σε μονοκατοικία, όπου κι αν ήταν.
    Τώρα το θέμα ασφάλειας... είναι σοβαρό. Αλλά με ένα καλό σύστημα συναγερμού, ένα σκύλο φύλακα κάτι γίνεται...

    ReplyDelete

ShareThis

Related Posts with Thumbnails